Despre mediatori

image_pdfimage_print

Despre Mediatori

Indiferent daca este vorba de un conflict de munca, de un divort cu partaj sau de alta forma de conflict, medierea oferita in cadrul biroului nostru este alegerea cea mai buna pe care o veti face, pentru ca noi va putem ajuta cel mai bine!

Avem convingerea ca ati deschis aceste pagini din dorinta de a sti din ce in ce mai multe lucruri despre medierea unui conflict, a unei dispute, pentru ca numai astfel puteti alege in cunostinta de cauza ce este mai bine pentru dumneavoastra.

Ca atare, este esential sa avem un public convins de avantajele oferite de mediere. Oamenii trebuie ajutati sa isi dea seama ca exista si alta cale sa isi rezolve problemele, iar asta se poate face mai rapid, mai ieftin si mai discret la mediere. Ei trebuie macar sa afle ca au aceasta alternativa, cu atat mai mult cu cat este un serviciu recunoscut si promovat atat prin norme legale nationale cat si prin norme europene.

Fie ca este vorba de o problema de afaceri sau de una de familie, la mediere gasiti o rezolvare mai rapida, mai ieftina si convenabila tuturor celor implicati. Solutiile gasite la mediere respecta legea, dar nu se limiteaza la litera ei. In instanta, se poate sa fiti cel care pierde, iar daca veti castiga, judecatorul decide ce anume si cat.

Exista cel putin cinci diferente intre procedura de mediere si procesul de judecata, daca ne gandim la timp, loc, forma, fond si rezultat, aceastea fiind evidentiate aici.

Este bine sa stiti ca, la cererea dumneavoastra, acordul incheiat prin mediere va fi validat de catre instanta printr-o hotarare judecatoreasca de expedient, care consfinteste definitiv intelegerea rezultata din mediere, sau va fi autentificat de catre notarul publlic, in forma incheiata la mediator.

Odata cu hotararea de expedient care consfinteste acordul de mediere, instanta va dispune in temeiul Legii 192/2006 sa vi se restituie taxele judiciare de timbru achitate, in cazul in care aveti deja un dosar pe rolul instantelor de judecata.

Conflictul este cel mai costisitor eveniment din viata oricui, atat din punct de vedere material cat si emotional. Un conflict poate fi simtit ca un puternic factor de stres care provoaca blocaje ori intarzieri costisitoare in afaceri, erodarea sau ruperea relatiilor familiale ori colegiale si afecteaza grav unitatea si eficienta colectivelor si echipelor.

Noi facem mediere calauzind partile aflate in conflict inspre construirea propriului lor acord, insa dumneavoastra decideti ce vreti: razboi in sistemul traditional de justitie sufocat de dosare sau pace in biroul mediatorului. Daca alegeti pacea, va propunem sa ne vedem si, va vom indruma inspre construirea unui acord pe baza unei intelegeri corecte, intr-un mod discret si civilizat.

Nu in ultimul rand, este important sa stiti ca activitatea de mediere este un serviciu de interes public ce poate fi furnizat doar de persoane calificate, specializate si autorizate legal in vederea exercitarii profesiei de mediator.

Echipa de Mediatori

Abonare newsletter

Socializeaza cu noi

Back to Top